Over mij


Sprankelend met lef

Aline de Jonge


De Jonge Personeelsontwikkeling zet organisaties aan tot actie. Ik breng reuring.

Beweging om mensen stappen te laten zetten. Stappen die nodig zijn om je organisatie

– lees: je werknemers – te laten ontwikkelen.


Ik houd ervan om ingewikkelde vraagstukken behapbaar te maken. Ik vertaal strategische

doelen in concrete acties die direct in de praktijk gebracht kunnen worden. Ik neem

medewerkers mee door ze medeverantwoordelijk te maken voor het resultaat. Daarvoor heb

je lef nodig.


Mijn drijfveer?

Mensen met plezier in hun werk laten groeien. Net zoals ik zelf ben gegroeid in mijn vorige

functies als re-integratie-adviseur en adviseur personeelsontwikkeling. En zoals ik blijf groeien

als eigenaar van De Jonge Personeelsontwikkeling.


Ik zoek continue naar verbetering en ben gericht op het behalen van resultaten. Ik vind het belangrijk om dat in een goede sfeer te doen, met een bepaalde vrijheid van handelen en met

heldere communicatie. Ik kan me goed in anderen inleven, maar blijf nuchter en neem mensen in mijn enthousiasme mee .


Sprankelend met lef dus.Mijn werkwijze


Goede vakmensen wil je binden, boeien en behouden. Ik help bouwbedrijven en andere organisaties uit het midden- en kleinbedrijf graag om dit op een effectieve en prettige manier te realiseren.


Ik heb hiervoor drie manieren die ik in mijn opdrachten altijd toepas.

  • Spiegelen: ik kijk mee in de dagelijkse praktijk, ik luister en kijk. En ik leer ook jou als leidinggevende luisteren en kijken. Ik confronteer je daarbij met de centrale vragen: wat gaat goed en wat kan beter?
  • Doorkijken: ik kijk met een frisse blik naar jouw organisatie en jouw organisatievraagstuk, door alle structuren en ontwikkelingen heen. Om zo een concrete aanpak te kunnen geven.
  • Anders kijken:ik begeleid je bij het anders leidinggeven aan je werknemers, het stil staan bij hun ontwikkeling en het personeelsbeleid dat hiervoor nodig is.


Natuurlijk heb ik een of meerdere gesprekken met jou als werkgever nodig om vast te kunnen stellen wat de exacte vraag is en welke behoefte er aan personeelsontwikkeling en -begeleiding is. Indien nodig spreek ik ook met een aantal medewerkers om de vraag nog scherper te krijgen.


Ik stel vervolgens een plan van aanpak op. Daarin geef ik aan wat het concrete aanbod is in de vorm van bijvoorbeeld workshops met een aantal uitvoerders, training voor een bepaalde groep werknemers of één-op-één-coaching van de werkgever en/of werknemer. Tijdens de uitvoering van het plan volg ik de voortgang op de voet, zodat we snel bij kunnen sturen en – belangrijk om mensen mee te blijven nemen - de successen kunnen vieren.


Wil je eens kennismaken en meer horen over mijn aanpak in personeelsontwikkeling? Ik maak graag een afspraak met je.


OVER MIJ

Referenties


Klanten kunnen het beste vertellen wat ze hebben gehad aan de dienstverlening van de Jonge Personeelsontwikkeling en wat ze van de samenwerking vonden. Hierbij een klant van mij aan het woord:


Romke Dijkstra van Bouwbedrijf Dijkstra en Bouwbedrijf Dijkstra de Graaf was op zoek naar deskundige begeleiding om de personeelsdossiers te structureren en de cyclus van functioneringsgesprekken duidelijker vast te leggen. Collega’s hadden hierin goede ervaringen met Aline de Jonge opgedaan.

Door haar deskundig advies hebben we individuele personeelsgesprekken geformaliseerd en leggen we meer zaken dan voorheen vast op een manier die in het belang van onze onderneming - werknemers en werkgever - is.

Aline heeft een professionele aanpak, stelt gerichte vragen en wil met wederzijds respect het doel bereiken. Dat is meer dan gelukt. Ze heeft ons bovendien met de nazorg op weg geholpen door een spoorboekje aan te reiken.

En niet onbelangrijk, als werkgever hield ze mij een spiegel voor. Daar doe ik natuurlijk graag mijn voordeel mee.


Romke Dijkstra, eigenaar bouwbedrijf R. Dijkstra Schiermonnikoog, Bouwbedrijf Dijkstra de Graaf Engwierum
CONTACT

FOLLOW US

PROFIEL

Facebook

  • Vertaler


  • Verbinder


  • Aanjager


  • Veranderaar


© Copyright 2016. All Rights Reserved.